Skip to main content

Wij zijn een Green Circle Salon! 

De kappersindustrie creëert veel afval. En daar willen wij verandering in brengen. Daarom geven wij met Green Circle Salons onze haarresten, aluminium kleurtubes en overtollige haarkleuring een tweede leven.

♻️ Haar wordt textiel of haarmatten.

♻️ Aluminium verftubes worden gerecycled.

♻️ Kleuring zamelen we apart in. De kleuring wordt omgezet in schone energie.

green circle
haar

Alleen al in Europa belandt er jaarlijks 72 miljoen kilo haarafval op de vuilnisbelt. Dat is zonde, want haar is een zeer absorberende en isolerende grondstof die gewoon op ons hoofd groeit!

Samen met @GreenCircleSalonsBenelux geven we al ons haarafval een tweede leven.

Wij sorteren het haar, Green Circle Salons zorgt voor de ophaling en verwerking van het haarafval zodat er o.a haarmatten van kan worden gemaakt.

@Hairrecycle maakt van het haar haarmatten die nu vooral voor het opruimen van olie in zee wordt gebruikt.

Zo zie je maar, er groeit heel wat moois aan je hoofd!

Jouw kleuring krijgt een groenere toekomst! 

Zodra we klaar zijn met jouw kleuring, zorgen we ervoor dat er geen druppel kleuring verloren gaat. De restjes worden niet meer weggespoeld, maar worden nu verzameld in een speciale vuilbak van @Green Circle Salons Benelux.

Zo komen de chemische stoffen van de kleuring niet in ons drinkwater terecht, wat goed is voor de waterkwaliteit, 

Via Green Circle Salons wordt de kleuring gecontroleerd en verbrand, dat wekt energie op. Een goede eerste stap, maar zij zoeken actief naar nóg betere recycling oplossingen.

Meer weten? kijk op de website van Green Circle Salons

Wist je dat aluminium oneindig kan worden recycled?

Maar er is wel 1 voorwaarde! Het aluminium moet schoon zijn: er mogen geen chemische stoffen op zitten.

Dat is een probleem in de kappersindustrie, aluminium folies worden vooral gebruikt voor kleuringen, en kleuring is chemisch afval.

Wij zorgen ervoor dat het aluminium toch oneindig kan worden hergebruikt, door het eerst apart in te zamelen en op te sturen naar @Green Circle Salons Benelux. Zij behandelen het zorgvuldig zodat het steeds opnieuw kan worden ingezet, ondanks de uitdagingen die de chemische stoffen in haarkleuringen met zich meebrengen.